Oulun VPK hankki käyttöönsä uuden miehistöauton

02.10.2021 09:00

Oulun Vapaaehtoinen Palokunta ry on hankkinut uuden miehistöauton yhdistyksensä käyttöön, jonka hankintahinta on 72 000 €. Hanketta on viety eteenpäin kahden vuoden ajan ja ajoneuvon suunnittelu- sekä hankintatyötä on hoitanut yhdistyksen omasta jäsenistöstä koostunut työryhmä. Uuden miehistöauton suunnittelutyötä on ohjannut turvallisuus ja ajoneuvo tarjoaakin luotettavan työkalun palokuntaharrastukseen. Ajoneuvoon on sijoitettu muun muassa työkaluja sekä sammuttimia, joilla voidaan tehdä ensitoimenpiteitä esimerkiksi rakennuspalon alkuhetkillä.

Uusi miehistönkuljetusauto, Mercedes-Benz Vito 116CDI.

Miehistöautoa käytetään yhdistyksen omiin tarpeisiin, kuten palokuntanuorten toimintaan, mutta se on hälytettävissä myös palo- sekä pelastustehtäville. Näiden hälytystehtävien määrä onkin noussut viime vuosien aikana muun muassa myrskyjen takia. Miehistöautolla voidaan hoitaa itsenäisesti esimerkiksi vahingontorjuntatehtäviä ja lisäksi autoa voidaan käyttää muunmuassa rakennuspalotehtävien tukitoimintoihin.

Oulun vapaaehtoinen palokunta on 147-vuotias vetreä palokuntayhdistys, jolla on palokuntasopimus Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen kanssa ja toimii alueen sopimuspalokuntana. Yhdistyksessä harrastaa lähes 100 aktiivista jäsentä. Jäsenet jakautuvat hälytys-, nais-, nuoriso- sekä tukiosastoihin. Oulun VPK tarkoituksena on antaa järjestettyä apua sammutus- ja pelastustoiminnassa sekä osallistua alan valistus- ja koulutustyöhön.

Palokuntayhdistys saa tulonsa palokuntasopimuksen ja palokuntanuorisotyön avustusten lisäksi jäsenistön talkootyönä suorittamasta varainhankinnasta. Palosuojelurahasto myönsi miehistöauton hankinnalle 16 000 € avustuksen keväällä 2021.

Lisätietoja antaa palokunnan päällikkö Patrik Willberg, p. 040 725 5448, patrik.willberg@oulunvpk.fi.

Edelliset postaukset